Wednesday, November 13, 2013

Ostematrix

Perbezaan Shaklee:
Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan Vitamin D, zink, kuprum, manganes, dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral.  Kajian telah membuktikan suplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan. 

PENURUNAN KEPADATAN TULANG BERGANTUNG KEPADA UMUR
SELEPAS UMUR 40 TAHUN, KEPADATAN TULANG MULA MENURUN DENGAN CEPAT

  


***CARA TERBAIK UNTUK MENGUKUR PENYERAPAN KALSIUM DARIPADA SUPLEMEN ADALAH DENGAN MENGUKUR PERUBAHAN DALAM TAHAP KALSIUM DARAH SELEPAS PENGGUNAAN SUPLEMEN. 

Manfaat Utama:
  • Menguatkan tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalcia(ricket dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
  • Memeperbaiki kekejangan dan kebas-kebas-Pengmbilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.
  • Meringankan stress- Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa,   memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Ia juga memperbaiki dipresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.
  • Memeperbaiki masalah haid- Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil
  • Pengalkalian tubuh- Kalsium adalah mineral alkali dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi
  • Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik
  • Vitamin D- Dinamakan sebagai Vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegeterian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil Vitamin D. 
Magnesium : Ini adalah ion positif no 2 penting didalam tubuh badan kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, malarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting bagi mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos
Zink, boron, manganes, kuprum: Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim, yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.
Kalsium tinggi 1 tablet Osteomatrix= 1 gelas susu tinggi kalsium=80 biji badam

Bagaimana memilih kalsium premium?
*Pilih produk yang ada Vitamin D dan Magnesium
* Elakkan produk yang diperbuat dari tulang dan dolomite untuk mengelakkan keracunan plumbum
* Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral 

 


RM61.00(WM)/RM65.00(EM)

Boleh hubungi untuk harga berbaloi-baloi.
Sebarang pertanyaan atau tempahan boleh hubungi :
 FB: Nur Nadia
SMS/Whatsapp :0134093111
ID SHAKLEE : 962762

'JOM SIHAT BERBALOI-BALOI DENGAN SHAKLEE'

No comments:

Post a Comment